Nieuws

Tandartspraktijk Conradie verhuist!

In de afgelopen twee maanden is er hard gewerkt aan de voorbereidingen en verbouwing in het nieuwe pand Verbindingsweg 21 .

Komende  zomer zal Tandartspraktijk Conradie ,sinds oktober 2003 gevestigd aan de Kapelstraat 4, verhuizen naar de Verbindingsweg 21.
De werkzaamheden liggen op schema voor de eerste werkdag op 1 juli 2019.
De praktijk zal voortaan Tandartspraktijk Bedum heten.

Uitbreiding van Tandartspraktijk Bedum:
In juli zal tandarts Larry Jager van Tandartspraktijk De Vlijt stoppen met zijn praktijk. De praktijk wordt overgedragen aan Tandartsenpraktijk Bedum. Patiënten van tandarts Jager kunnen reeds vanaf 15 juli in het nieuwe pand terecht voor behandeling. Na de zomervakantie zal de praktijk op volle toeren draaien.

Praktijkhouder Charl Conradie vertelt : ” Naast de bestaande openingsuren,  zal de bezetting op maandag en dinsdag  worden uitgebreid. Het team van vijf tandartsen wordt nog niet gewijzigd, maar er worden meer behandeluren gedraaid. Het avondspreekuur (thans alleen op de maandag) wordt mogelijk op een later tijdstip verruimd.  De praktijk wordt ingericht volgens de jongste inzichten met oog voor doelmatigheid, ergonomie, hygiëne protocollen en comfort.
De apparatuur wordt opnieuw gemoderniseerd, waarbij bijvoorbeeld cad/cam 3-D kronenen inlays in één dag mogelijk zullen zijn en behandeling met behulp van operatiemicroscoop aan bod komt.”

Uitbreiding van Mondhygiëne praktijk.
Een belangrijke aanvulling op de nieuwe locatie is dat Mondhygiëne praktijk Petra Makkes en Mondhygiëne praktijk Anita de Jager mee verhuizen.
“Gecombineerde, aaneensluitende afspraken kunnen zo gemakkelijk gerealiseerd worden. Intercollegiaal overleg en het opstellen van complexer behandelplannen zijn door de gezamenlijke huisvesting met korte lijntjes tot voordeel van de patiënten.
De goede samenwerking van de afgelopen jaren kan zo op een duurzame wijze worden voortgezet,” aldus Charl Conradie.

Uitbreiding met Orthodontiepraktijk Hereplein – Groningen.
De Orthodontiepraktijk Hereplein uit Groningen zal een vestiging in Bedum in het nieuwe pand hebben. Voor zover bekend is dit voor het eerst dat een specialist een nevenvestiging in Bedum zal krijgen. Drs. Lukasz Burhardt, orthodontist en eigenaar van Orthodontiepraktijk Hereplein, zal om de week op de dinsdag praktijk houden in Bedum. De korte lijntjes tot voordeel van de gezamenlijke patiënten spreken voor zich. De heer Burhardt en zijn team gaan hier ook patiënten behandelen uit de gehele regio.

De prothese tandtechnicus Henk van Dijk blijft in de nieuwe locatie onderdeel van het team.

Gezien de omvang van tandheelkundige activiteiten in het nieuwe pand, is er gekozen om het pand Tandheelkundig Centrum Bedum te gaan noemen.

Hierin heeft dus onderdak:
Tandartspraktijk Bedum
Mondhygiëne praktijk Petra Makkes
Mondhygiëne praktijk Anita de Jager
Orthodontie Hereplein Groningen
Prothese tandtechnicus Henk van Dijk.Hoe komt het toch dat we zo veel gaatjes in onze tanden hebben?

Twee keer per dag je tanden poetsen en niet te vaak suiker eten. Zo moeilijk lijkt het niet om je gebit gezond te houden. Maar waarom hebben zoveel mensen dan toch gaatjes?

Wie te vaak een poetsbeurt overslaat, riskeert een weerzien met de tandartsboor. Reden genoeg om goed te poetsen.

Toch is cariës (tandbederf) het meest voorkomende gebitsprobleem in Nederland. We hebben gemiddeld vier tanden of kiezen waar een gaatje in zit.

Onder volwassenen is er bijna niemand met een volledig gaaf gebit, terwijl het helemaal niet zo moeilijk is om bedorven tanden te voorkomen. Waar gaat het mis?

Lees het hele artikel op nu.nlWaarom jonge kinderen al zo vaak gaatjes hebben

Er wordt nog niet goed genoeg gepoetst onder Nederlandse kinderen en jongeren. Ouders weten vaak niet wat ze fout doen. „Kinderen van 2 krijgen met de beste bedoelingen een flesje melk mee naar bed.”Nieuw pand!

Na ruim 5 jaar zoeken naar een optimale plaats en pand, is het zover. De praktijk verhuist medio 2019 naar een doelmatig en ruim nieuw gebouw op het fraaie bedrijventerrein van Bedum.
Het nieuwe adres is de Verbindingsweg 21, Bedum.
De praktijk wordt tevens op meerdere punten gemoderniseerd, met behoud van zijn persoonlijke karakter en “de menselijke maat”.
Voor de details en het verwachte moment van de verhuizing, kunt u deze site in de gaten houden.
Met enthousiasme en plezier naar de toekomst – we zijn er klaar voor!Rotte melkgebitjes

Het aantal jonge kinderen met melkgebitten vol gaatjes en zelfs ontstekingen blijft groeien. Ouders geven hun kind een flesje mee in bed. Een vorm van verwaarlozing?Stemwijzer voor verstandskiezen

Ongeveer 200.000 verstandskiezen worden er jaarlijks in Nederland getrokken of weggeopereerd. En voor veel van die kiezen geldt: niemand weet of hun verwijdering zinvol was.