De tanden van uw kind, daar zorgen we samen voor!
U thuis. Wij in de praktijk.

Bij gezond opgroeien hoort een gezonde mond. Toch komt bijna 1 op de 5 kinderen niet bij de tandarts en preventieassistent. Dat is jammer, want zo blijven bijvoorbeeld gaatjes onopgemerkt.
Als ouder kunt u samen met de tandarts en preventieassistent gelukkig de meeste problemen voorkomen en het gebit gezond houden.

Doe daarvoor deze 3 dingen:

  • leer goed poetsgedrag aan
  • let op het eet- en drinkgedrag
  • neem je kind van kleins af aan mee naar de tandarts en preventieassistent

Wij helpen u om het gebit van uw kind gezond te houden. De tandarts doet dit door advies te geven en het gebit van uw kind regelmatig te controleren. De preventieassistent ondersteunt het werk van de tandarts met het uitvoeren van preventieve handelingen en mondhygiëne. Poetsles is een onderdeel daarvan.

Poetsles

Waarom?
Beter poetsgedrag = minder gaatjes, nu en later!

Wanneer?
De leeftijd van 9 jaar is een goede leeftijd om te starten met de poetslessen.
In de jaren hierna zouden we uw kind graag nog eens terugzien en onder andere middels een test op tandplak willen controleren, hoe het met de poetsvaardigheid is.

Gratis
Kinderen kunnen gratis naar de tandarts en preventieassistent, dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
Hierbij geldt geen eigen risico. Geen financiële drempel dus om het melkgebit van uw kind van jongs af aan regelmatig te laten controleren door de tandarts en de preventieassistent.

Meer informatie leest u op: allesoverhetgebit.nl/detandenvanjekind

  • Kosten voor een beugel en kroon- en brugwerk vallen niet onder de basisverzekering.
  • Let op, alleen bij Zilveren Kruis geldt een maximum als het gaat om het aantal minuten poetsles, het aantal sealings en vullingen en is er voor meer uitgebreide behandelingen toestemming van de verzekeraar nodig.