Organisatie

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag: op maandag van 08.00 uur – 20.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur.
Op de vrijdag zijn we telefonisch beperkt bereikbaar voor het maken van afspraken. De regionale spoeddienst begint vanaf 08.00 uur op vrijdag en geldt voor het gehele weekend.

Voor het maken van afspraken wordt u verzocht te bellen vóór 10.00 uur ’s ochtends.

Er is iedere dag tijd gereserveerd voor spoedeisende zaken, zoals een pijnklacht of afgebroken kies. U kunt dan op dezelfde dag nog terecht mits u op tijd (voor 10.00 uur) belt. Spoedplekken worden per dag ingevuld en kunnen niet een of twee dagen vooruit worden toegezegd. Preventieve behandelingen (waaronder poetslessen) worden op woensdag en donderdag uitgevoerd.

Administratieve vragen over behandelingen of rekeningen kunt u het beste op woensdag tot ons richten. Op woensdag is Yvonne van Calker hiervoor de gehele dag bij de balie aanwezig.

De assistentes, uw aanspreekpunt. 
 De assistentes zorgen voor een goed contact tussen u en de behandelende tandartsen. Zij zullen bij het maken van (telefonische) afspraken u begeleiden en waar nodig aanvullende vragen stellen naar de reden van uw komst. Dit gebeurt om een goede tijdsplanning te kunnen maken. Uiteraard gaan zij zorgvuldig en discreet met zorginhoudelijke informatie om: ook voor de assistentes geldt een beroepsgeheim. De assistentes hebben meer taken: zij dragen zorg voor een goede organisatie, assisteren bij alle behandelingen, beantwoorden graag uw vragen en zijn mede verantwoordelijk voor een professionele maar vriendelijke uitstraling in de praktijk. De assistentes kunnen sommige tandheelkundige verrichtingen zelfstandig uitvoeren.

De praktijk biedt u nu op uitgebreide tijden een preventie-assistente.
Naast het (uitgebreid) reinigen en polijsten van uw gebit, krijgt u ook advies op maat voor het dagelijks onderhoud. Met name wordt er gekeken naar uw poetstechniek, ragers en stokers.
Juist voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar is deze voorlichting van onschatbare waarde: de basis voor een gezond gebit op volwassen leeftijd. Het sealen van de eerste volwassen kiezen krijgt bijzondere aandacht.
Tevens kunt u bij de preventie-assistente terecht voor het bleken van uw gebit, het vastzetten van losgekomen ortho draadspalkjes en een drukplekje aan uw gebitsprothese.