Wij adviseren ouders/verzorgers om kinderen op jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts voor periodiek mondonderzoek. Dit kan vanaf de leeftijd van twee jaar of wanneer het eerste tandje is doorgebroken. En …. vanaf de leeftijd rond 8 jaar plannen wij graag voor uw kind een poetsles bij onze preventie assistente.
De preventie assistente legt uw kind op een duidelijke manier uit, waarom poetsen zo belangrijk is en neemt u als ouder/verzorger daarin mee. Tijdens de poetsles worden kennis en vaardigheden bijgebracht over het gebit, tandplak, goed leren tandenpoetsen en het daarmee voorkomen van gaatjes. De preventie assistente beoordeelt of uw kind na deze poetsles één of meerdere controle afspraken nodig heeft, want …. beter poetsgedrag = minder gaatjes!

Geen kosten
De tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar worden vanuit de basisverzekering vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Dit geldt ook voor de poetslessen bij de preventieassistente. (Kosten voor een beugel en kroon- en brugwerk vallen niet onder de basisverzekering)

Afspraak maken
Wanneer u een kind heeft in de leeftijd van rond 8 jaar, ontvangt u binnenkort een e-mail van ons met de uitnodiging om een afspraak te maken voor een eerste poetsles.
Is uw kind rond de leeftijd van 8 jaar of ouder en is er nog geen poetsles gepland? Dan kunt u ook nu al bellen voor het maken van een afspraak. U kunt hiervoor het beste bellen na 10.30 uur op nummer 050-3012337.
Onze balie assistentes plannen graag een afspraak voor u.

Meenemen naar de poetsles
Uw kind neemt de eigen tandenborstel mee naar deze afspraak en komt natuurlijk met zelf gepoetste tanden.